Ryby morskie i słodkowodne
Na naszą ofertę składają się ryby morskie i słodkowodne. Prowadzimy regularny eksport świeżych ryb do państw Unii Europejskiej. Dwa razy w tygodniu dostarczamy towar do głównych platform logistycznych w Boulogne sur Mer we Francji i/lub Padborg w Danii.
Asortyment ryb w naszej przetwórni
Poniżej przedstawiamy wybór ryb, które znajdują się w asortymencie naszej przetwórni.
Filet z okonia świeży
Zapewniamy dostawę świeżego filetu z okonia. Rybę pozyskujemy od certyfikowanych dostawców, a filetowanie wykonujemy w naszej przetwórni, dbając w ten sposób o wysoką jakość produktu. Okoń jest jedną z najpopularniejszych ryb słodkowodnych, które w Polsce można spotkać zazwyczaj w płytszych wodach Bałtyku, rzekach oraz jeziorach. Jego mięso ma słodki posmak, a także wyróżnia się delikatnością i soczystością.
Filet z okonia mrożony
Zajmujemy się przygotowywaniem mrożonych filetów z okonia. Po usunięciu wszystkich ości poddajemy rybę mrożeniu w kontrolowanych warunkach. Wszystko to sprawia, że jej mięso po rozmrożeniu nie traci swoich walorów smakowych, a także wartości odżywczych. Jest bogate w białko oraz korzystne dla ludzkiego organizmu aminokwasy egzogenne, selen, kwasy Omega-3.
Filet z dorsza
Nasze filety z dorsza są przygotowywane ze szczególną starannością i podobnie jak pozostałe produkty w ofercie, pochodzą ze sprawdzonych łowisk. Poddajemy je obróbce w ciągu kilku godzin od momentu połowu. Mięso dorsza jest białe i delikatne, o niskiej zawartości tłuszczu oraz neutralne w smaku. Ryba idealnie nadaje się do wędzenia, smażenia, pieczenia, a także gotowania. Przypadnie do gustu wszystkim smakoszom dobrej kuchni.
Polędwice z dorsza
Poznaj naszą polędwicę z dorsza, czyli najdelikatniejszą i najsmaczniejszą część tych ryb. Dbamy o pozyskiwanie ich ze sprawdzonych źródeł, a następnie przetwórstwo zgodne z najsurowszymi standardami. Dzięki temu, że kontrolujemy każdy proces produkcji, dajemy ci gwarancję, że polędwiczki są zawsze świeże. Nadają się nie tylko do smażenia, grillowania i pieczenia, ale również serwowania na surowo.
Łosoś bałtycki patroszony
Eksportujemy patroszonego łososia bałtyckiego. To ryba powszechnie znana i lubiana. Doskonała jako danie główne lub składnik sałatek. Jej mięso ma charakterystyczny blado-różowy kolor, wyrazisty smak, a przy tym pozostaje tłuste. Doskonale sprawdza się do smażenia, pieczenia oraz wędzenia na zimno i na gorąco. U nas w ofercie znajdziesz świeże tusze bez głów, płetw piersiowych, wnętrzności oraz łusek.
Usługi przetwórcze
Oferujemy usługi z zakresu przetwórstwa rybnego: odgławianie, patroszenie i filetowanie. Na życzenie klientów przygotowujemy filety, płaty, tuszki i dzwonka o różnej gramaturze. Realizowane w naszej firmie procesy produkcyjne oraz przetwórcze spełniają najwyższe standardy sanitarne i wymogi weterynaryjne. Zaopatrzenie w Baltimer to więc gwarancja świeżości, jak również wysokiej jakości!